diumenge, 20 de febrer del 2011

ÚLTIMES FOTOGRAFIES DE MARILYN MONROE A UNA EXPOSICIÓ

Qüasi 50 anys després de la "misteriosa" mort de Marilyn Monroe, l'ambició rossa segueix sent una de les icones del Segle XX. 

Fotografiada per tots els grans de l'època, avui a periodismedecultura volem rescatar la que va ser la seva darrera sesió de fotografies, realitzada el juny de 1962 pel fotògraf Bern Stern 6 setmanes abans de la mort de Marilyn.
Volem rescatar aquesta meravellosa sessió ja que l'Hotel Valbusenda al municipi de Toro, Zamora ha inaugurat en exclusiva la exposició "Marilyn Monroe. The Last Sitting 1962", formada per vuitanta instantànies originals de l'actriu en color, i en blanc i negre, que estarà oberta fins el 12 de març. 

Cartell de l'exposició que romandrà fins el 12 de març
 
Es tracta d'una sèrie de fotografies privades, realitzades al marge de la sessió que la revista Vogue havia encarregat al fotògraf.
 
Aquesta sessió va constar de més de 2.500 fotografies fetes al llarg de tres dies a l'hotel Bel Air de Los Ángeles. En elles s'aprecia la realitat de Marilyn Monroe, la persona més enllà del mite, una Marilyn dona i no estrella que a cada instantània es mostra propera, senzilla i fràgil i on hi deixa una miqueta de la seva ànima. 
 
Les imatges no estan retocades, i així fins i tot es poden observar en algunes d'elles la cicatriu que va deixar al seu cos una operació de vesícula, i que posteriorment va ser disimulada a certes imatges a base de maquillatge.


Per ser massa explícites per la època, les imatges van ser censurades, el que va obligar a l'autor Bern Stern a realitzar una nova sessió amb l'actriu vestida per poder publicar-les. 

És tot un luxe tenir la possibilitat de veure en persona aquesta mítica sessió de fotos, però per als que no es puguin desplaçar fins a Zamora, sàpiquen que també poden trobar les 80 instantànies al llibre Marilyn Monroe, de l'editorial Electa.
 
A continuació us deixo algunes de les fotografies que fins el 12 de març podeu veure a l'Hotel Valbusenda.





 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada