diumenge, 15 de maig del 2011

Retorn al costumisme amb "Benvenuti al Sud"

A l'entrada d'avui a periodismedecultura us parlaré d'un film que vaig veure fa poc, Benvenuti al sud.

Fa tres anys una pel·lícula francesa titulada Bienvenue chez les Ch'tis es convertia en el major èxit de taquilla del cinema francès en tota la seva història. Els film es va exportar a la resta d'Europa amb resultats igualment exitosos, i entre d'ells trobem Benvenuti al sud, la versió italiana.

En aques cas el protagonista és l'Alberto, l'encarregat d'una oficina de correus a una ciutat del nord d'Itàlia. Presionat per la seva dona, està disposat a fer qualsevol cosa per aconseguir un trasllat a Milà. Els seus intents per aconseguir aquest ascens passen per fer-se passar per invàlid, fertque resulta ser un gran desastre. Com a càstig, és traslladat a una petita ciutat del sud del país, un veritable malson per un habitant del nord. Però gràcies a la màgia del cinema, res serà com ell esperava.

Tot i que plora el primer cop que arriva al poble on s'hi haurà de passar els propers dos anys, el company de feina que es convertirà en un dels seus suports més grans li diu que quan algú arriva al sud plora dos cops, una quan arriva i l'altre quan ha de marxar. I així és, encara que al sud d'Itàlia la gent té la fama de prendre's la vida d'una altra manera, més relaxada, mentre que d'on prové el nostre protagonista, el nord, la gent té una mentalitat més freda i mecànica, l'Alberto s'acaba adonant que el que allò que els separa és menor que el que els uneix.

Val a dir que aquest és el debut en solitari del napolità Luca Minierom, una comèdia rústica que sense cap mena de dubte ens fa apuntar una destinació més a la nostra llista de viatges a fer algún dia.

Un film senzill però graciós ideal per veure una tarda de diumenge com la d'avui.






A continuació us deixo el link amb el tràiler. Fins Aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada