dissabte, 12 de març del 2011

Cinema experimental i documental creatiu a "Xcèntric"

Aquesta setmana, a periodismedecultura, volem parlar de l'art confidencial, d'ara i sempre, que circula pels marges, aliè al trànsit unidireccional de les estructures comercials.

El passat mes de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va començar el programa de projeccions "Xcèntric" en la seva 10a temporada 2010-2011.

Cartell de la present edició
 Aquest programa audiovisual dedicat al cinema experimental i al documental creatiu vol afavorir el coneixement del cinema i els treballs videogràfics que qüestionen les imatges i defineixen el mitjà. Els continguts s'amplien en gèneres i temàtiques, però tots continuen tenint en comú el fer de ser obres de creació personal i amb un fort compromís per parts dels autors, tant en continguts com en la presentació. Autors amb clara voluntat de qüestionar el mitjà, trencar el llenguatge formal i incorporar-hi nous tractaments estètics. I l'objectiu? doncs abocar noves mirades producte de la llibertat inherent a la producció independent.

Xcèntric es tracta d'una pantalla que des d'aquest blog considero necessària per a un cinema que viu al marge dels dictats comercials i que té una escassa o nul·la presència en els circuits habituals de distribució de cinema. Les pel·lícules que conformen la programació tenen en comú la seva difícil visibilitat i l'escassa o nul·la circulació en els circuits de distribució audiovisual. Les dificultats per aconseguir una còpia de projecció fan que cada sessió esdevingui un acte expositiu, com si fossin obres d'art penades a la sala d'un museu.
 Les projeccions es realitzen en versió original subtitulada en català i en format cinematogràfic (16/35 mm).

El programa de la seva 10a edició 2010-2011 és:

6 de febrer
"Diaris sense pietat: Els 2000/ Masculí. L'artista, la mare i el ratpenat"
10 de febrer
"Still moving. New York, any zero"
13 de febrer
"Silenci, se somia! Jan Svankmajer"
20 de febrer
"The Black & Light Series (3). Qu'ils reposent en révolte (Des figures de guerre)"
17 de març
"Robert Beavers. I think of filmmaking like architecture"
18 de març
"Chelsea Girls with Andy Warhol"
20 de març
"A la carretera"
27 de març
"Evil & Pop Cultura. Eroticon/Cossos demoníacs"
31 de març
"David Gatten. Secret History of the Dividing Line"

A continuació us mostro el video promocional de la present edició del festival, amb el que us podreu fer una idea del que trobareu si aneu al CCCB durant els propers dies:



L'Xcèntric va començar el 6 de febrer i fins els dia 31 de març es podrà visitar a l'auditori del CCCB.

El preu per sessió és de 4€; l'entrada reduïda 3€; l'abonament de 5 sessions 15€;  l'abonament reduït 12€; pels amics del CCCB gratuït. La venda d'entrades anticipades es pot fer a través de les taquilles del CCCB o al Tel-Entrada i les oficines de Caixa Catalunya.
Podeu trobar tota la informació al web http://www.cccb.org/xcentric/ca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada