dissabte, 5 de març del 2011

Exposició "Barcelona Alta Costura" al Palau Robert

L'entrada que faig aquesta setmana a periodismedecultura te a veure amb la moda, especialment la de casa nostra.

Exclusivament pels amants de la moda que vulguin conèixer la història dels vestits més elegants de Catalunya i dels grans modistos de Barcelona té lloc l'exposició "Barcelona Alta Costura" al Palau Robert fins el proper dia 1 de maig.

El popular espai del Passeig de Gràcia es vesteix de gala per mostrar més d'un centenar de vestits originals de l'època daurada de l'alta costura que s'exhibeixen per primera vegada a Barcelona. Es tracta de peces úniques que pertanyen a la col·lecció privada sabadellenca d'Antoni de Montpalau  i que s'exhibeixen per primer cop a Barcelona després de presentar-se al Museo del Traje de Madrid i altres ciutats.

La mostra proposa un recorregut per l'anomenada "època daurada" d'una moda genuïnament catalana que va viure l'hegemonia a partir de l'any 1920 gràcies a la important indústria tèxtil catalana.

La col·lecció d'Antoni de Montpalau és una iniciativa particular que es nodreix essencialment de donacions i es dedica a l'estudi, la preservació i la difusió del patrimoni tèxtil.

Al Palau Robert s'hi exhibeixen més d'un centenar de peces de la col·lecció, amb vestits de figures destacades de l'alta costura com ara Manuel Pertegaz, Critóbal Balenciaga i Jeanne Lanvin. També s'hi exposen barrets i sabates fetes per les firmes barcelonines així com una selecció de dibuixos del modist Pedro Rodríguez de 1925 a 1960 i algunes peces noves que mai no s'han exposat. 




Aquesta col·lecció acull més d'un centenar de vestits originals de l'època daurada de l'alta costura de la ciutat que mostra el pas d'una època d'esplendor on els teixits es realitzaben a mà i on populars modistos han passat a la història per la seva creativitat i per vestir a personatges de la vida social o política de tots els temps a nivell mundial. La connexió de la moda catalana  amb la burgesia, que demanava exlusivitat, va generar una clientela fidel fent possible la consolidació d'aquesta alta costura.

"Barcelona Alta Costura" es va inaugurar el passat 13 de desembre i fins el proper 1 de maig estarà obert al públic al Palau Robert de Barcelona. L'horari de visita és de dilluns a dissabtes de 10 a 19h i els diumenges de 10 a 14.30h. L'entrada és completament lliure i gratuïta.

 Aquest vídeo mostra un tast del que podeu trobar si hi aneu: 




Barcelona Alta Costura


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada