diumenge, 24 d’abril del 2011

Escriure llibres on-line a Goodnberg.cat

El  Sant Jordi d'aquest any ja ha passat, i per acomiadar-lo com cal a l'entrada d'avui de periodismedecultura parlarem d'una proposta de literatura on-line.

Es tracta del web Goodnberg.cat, un projecte català que va nèixer tot just a principis d'any amb la intenció de redactar llibres fets en comú. Tant senzill com donar-se d'alta i començar a escriure. Hi ha dues opcions possibles, la primera crear un nou títol, o bé afegint-se a l'escriptura d'alguns llibres ja iniciats per altres usuaris.

Així doncs capítol a capítol, els internautes fan les seves propostes de continuació, i l'opció més votada és la que finalment s'escull per a que continui la història. En aquests moments a Goodnberg.cat podem trobar una vintena de llibres en actiu, que gràcies als tots els integrants del web van agafant forma.

A mesura que els llibres es van acabant es pengen a la mateixa web i queden a disposició de tothom. La web està disponible en quatre idiomes: castellà, català, anglès i italià. Coincidint amb aquest Sant Jordi, els responsables de Goodnberg han anunciat la intenció de fer un llibre col·laboratiu en català amb l'objectiu d'editar-lo en paper i destinar el guanys a una ONG catalana d'àmbit cultural.


Ja sabeu, si voleu explotar les vostres dots d'escriptor de manera on-li aquest és el vostre web
Amb col·laboració amb una altra web, Fusion de escritores, estan publicant un "Manual práctico para el escritor novel", que ara ja es pot descarregar complet.

Goodnberg.cat neix com un portal de desenvolupament cultura, que preten donar cabuda a totes aquelles persones que els encanta escriure, a aquelles persones que devoren llibres i pasen llargues hores de lectura. Amb aquest projecte, les persones a qui els agrada també escriure podran desenvolupar la seva habilitat i creativitat compartint-la amb altres persones tot el món, amb les qual tenen un interés comú: crear un llibre entre tots i per a tots.

Aquest portal dóna la oportunitat de veure les nostres pròpies històries impreses i llegides per centenars de persones, i és que la gràcia del projecte és que depen de tots els lectors i escriptors que té. D'ells depen 
que les històries segueixin o que pel contrari morin.

De ben segur que Goodnberg.cat ajudarà a la difusió d'aquells autors anònims que amaguen al seu darrere grans històries i imaginació i sense oportunitats d'aquestes mai podrien donar a conèxier.

Ja sabeu, si voleu explotar les dots d'escriptor que teniu amagades aquest és el lloc ideal per fer-ho, i és que com diu el lema del web"Si t'agrada escriure, si t'agrada llegir" està feta per tu.

Aquí us deixo l'enllaç al web.
http://www.goodnberg.com/index.php?opcion=com_goodnberg&view=homepage&idioma=es&template_view=1&show_ban=1&lang=es&option=com_goodnberg
Fins aviat i que tingueu un bon final de vacances!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada