dissabte, 16 d’abril del 2011

Fotografia de denúnica al llibre "Fotoperiodismo" d'Andy Steel

Només queda una setmana per a Sant Jordi, el dia de la rosa, però també del llibre. És per això que avui a periodismedecultura us vull parlar d'un llibre que em vaig comprar ara fa unes setmanes, i que aprofitant l'avinentesa , recomano a tots aquells amants de la fotografia i el fotoperiodisme per a que el regalin el 23 d'abril.

Es tracta de Fotoperiodismo d'Andy Steel, una recopilació de les millors fotos de 30 fotògrafs de reconeguda trajectòria. En ell hi podem trobar imatges d'una extrema duresa i cruesa, però d'altres molt tendres, que expliquen moments importants de la història o que són fragments de petites històries de gent normal i corrent.

A més a més de les fantàstiques imatges que mostra, cada foto està acompanyada amb informació per a que s'entengui millor el seu significat i context, així com unes línies de cada autor.

La temàtica de les fotografies? doncs de tot una mica, des dels conflictes de la història recent, fins a algunes de les catàstrofes naturals més brutals, passsant a algunes de les situacions més desesperançadores de la humanitat. Un seguit d'imatges impactants, però amb una gran bellesa, sempre amb el denominador comú de la fotografía com a mitjà de denúncia social.

Fotoperiodismo ens recorda que les imatges són quelcom més que simples moments de la realitat, són instants d'accions i comportaments als que el fotógrafs els vol donar vida, busquen provocar la resposta en l'espectador i que passin a parlar per tots aquells que no tenen veu.

Aquest llibre és un recull de fotografies que van servir per a  denunciar, i oferir la possibilitat de conèixer successos que pasaven a llocs remots del món. Imatges d'un fotoperiodistes que ens van ensenyar la cara més amarga del món, la que molts ens neguem a veure o escoltar.

Pel que fa a les imatges, cal dir que Fotoperiodismo es un llibre d'allò més acurat, però també ho és quant a les explicacions de cadascuna de les instantànies així com dels seus autors, un veritables professionals amb una càrrega vocacional present.

A continuació us deixo algunes de les imatges que podreu trobar en aquest llibre i una frase de l'autor.

Fins aviat!


Els fotoperiodistes són missatgers,
impulsors del canvi.
A través de les seves càmares podem
veure, olorar, escoltar, tocar, pensar i pot ser recapacitar”
Andy Steel













2 comentaris:

  1. Meritxell, sóc Jéssica Muñoz una estudiant de segon de batxillerat. He estat mirant el teu blog i em sembla molt interesant. Em preguntava si seria possible fer-te una petita entrevista per incloure-la al meu treball. Si estàs interessada em podries facilitar alguna altre manera de contactar amb tu que no sigui per via comentaris al blog? Així podria explicar-te més detalladament el tema.
    Moltíssimes gràcies d’endavant. Un salut!
    Jéssica.

    ResponElimina
  2. Hola Jessica,
    el meu mail és meritxell_158@hotmail.com
    Salutacions!

    ResponElimina