divendres, 8 d’abril del 2011

Herois. Recordes el millor estiu de la teva vida?


A l'entrada d'aquesta setmana de periodismedecultura  vull parlar d'una pel·licula amb guió d'Albert Espinosa, l'escriptor català de moda. I és que projecte en el que s'endinsa Espinosa, projecte que és tot un èxit.  

Herois, la pel·lícula de que us parlo és d'un d'aquests èxits d'aquest escriptor. Dirigida per Pau Freixa és un film en català on drama i comèdia estan perfectament combinades. Sota el subtitol "Recordes el millor estiu de la teva vida?" és tot un cant a la infància i a aquell estiu que tothom ha tingut en algun moment de la seva vida. Tot un homenatge a la infància dels qui van viure els 80, mostra un acte d'amor nostàlgic tant del director com del guionista a aquesta etapa de la vida.

Allunyada dels estereotips del cinema americà,el cinema català ens debia un film on mostrés un pasat que en el fons és el nostre, i Herois compleix aquesta funció.

Els protagonistes són cinc nois de dotze anys (Ferran Rull, Alex Monner, Mireia Vilapuig, Joan Sorribes i Marc Balaguer), però també apareix un home que te una agència de publicitat (Álex Brendemühl) que deu anar a una important reunió, i que per el camí trobarà una noia (Eva Santolaria) que es dirigeix caminant amb una motxilla a una cita molt important. Sense saber-ho, aquests dos adults recordaran les seves infàncies, i se n'adonaran que el que els uneix és més del que creien.

Amb flaixbacks a la seva infància se'ns deixa entreveure de què es coneixen els protagonistes, a través de la reconstrucció d'aquells estiu al poble, amb la bicicleta, la platja, la colla d'amics com a via d'escapament dels problemes.



Cal dir que el treball de reconstrucció d'escenaris del film és impecable. És dificil no reconèixer i recordar antigues samarretes del naranjito, bicicletes amb el manillar de flecos, bambes converse, banyadors slips, i gelats drácula,  referències al "Cotxe fantàstic", "La història interminable", o la "Guerra de les Gal·làxies," i per suposat grans èxits de la música dels 80 cm "Big in Japan"i "Forever Young".


Les llàgrimes estan assegurades per un final que podriem dir tràgic alhora que nostàlgic, però per contra la candidesa i el naïf dels actors que encarnen els personatges de petits també aconsegueixen treure el somriure, amb uns diàlegs molt divertits.





A continuació us deixo l'enllaç del tràiler en català. Que la disfruteu i que recordeu la vostra infància!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada